AQAMA®massage                                                  
AQAMA®massage is een vorm van massage waarbij de cliënt in rugligging op het met warm water gevulde AQAMA®kussen ligt. De speciaal voor deze massage ontwikkelde handgrepen worden niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de achterzijde van het lichaam gegeven waarbij de handen van de masseur tussen het kussen en de huid worden geplaatst. Het warmte-effect van het kussen zorgt voor een versnelling van de stofwisseling, een betere doorbloeding en een betere afvoer van afvalstoffen. Het verbetert de elasticiteit van het bindweefsel en gewrichtskapsels en ontspant de spieren en het zenuwstelsel, dit alles maakt AQAMA®massage bijzonder effectief. Andere bijkomende effecten van een AQAMA®massage zijn het schommeleffect en het kabbelende water. Dit geeft een gevoel van rust en behaaglijkheid en werkt zeer ontspannend.
 
AQAMA®massage biedt:
 ·         een weldadige warmte
  
·         rustgevende waterschommelingen
  
·         een snellere stofwisseling
  
·         een betere doorbloeding
  
·         een betere afvoer van afvalstoffen
   
·         een behaaglijk, rustgevend en ontspannend gevoel
Zowel gezonde mensen (inclusief baby’s en peuters) als mensen met gewricht- of spieraandoeningen kunnen met deze methode zeer goed behandeld worden. Een massage in buikligging, zoals bij klassieke- en sportmassage gebruikelijk is, vormt voor mensen met rug-, nek of schouderklachten vaak een probleem. Bij gebruik van het AQAMA®kussen worden alle grepen in  rugligging toegepast en bovendien past het kussen zich moeiteloos aan het lichaam aan waardoor u altijd comfortabel ligt. Ook bij mensen met stress blijkt deze vorm van behandelen een groot succes te zijn, daar er met deze behandeling een grote geestelijke en lichamelijke ontspanning kan worden bereikt.
Deze massagevorm is in de jaren ’80 ontwikkeld door Christa van Veen-Veerman. Gebaseerd op de combinatie van water en massage kwam zij na veel onderzoek met een hanteerbaar kussen waarop in combinatie met warm of koud water goede resultaten werden bereikt. Na een wereldwijd onderzoek verleende het octrooibureau dan ook een officieel patent. Het AQAMA® kussen zoals dat bij Studio Roschar wordt gebruikt is het enige gepatenteerde massagekussen.