Klik hier voor de prijslijst

Bindweefselmassage


In tegenstelling tot de meest bekende massagevormen wordt bindweefselmasssage niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevind waarbij de spanning in die laag wordt opgeheven.

Door de segmentatie in het lichaam (de zenuwen die tussen de wervels uitkomen bedienen alle weefsels en organen in dat bandvormige gebied) kan uit de verklevingen in het bindweefsel worden opgemaakt waar mogelijke probleemzones zich bevinden. Andersom kan door het losmaken van die verklevingen reflexmatig invloed worden uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren, bloedvaten etc. die in dat bandvormige gebied voorkomen.

Bindweefselmassage kan onder andere worden toegepast bij hoofdpijn en migraine, buik- en borstkasaandoeningen, maag en darm aandoeningen, chronische verkoudheid, gewricht- en spierreuma, gevoeligheidsstoringen, slapeloosheid, en pijnen bij de menstruatie en het uitblijven daarvan. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en ook cellulite, striae en zeker ook littekenweefsel kan door deze massagetechniek sterk verbeteren.

De behandeling

Elke* behandeling met bindweefselmassage zal worden begonnen met een rugonderzoek dat zittend op de massagebank wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgeduwd en/of getild waaruit kan worden opgemaakt waar zich zone’s bevinden. 


Vervolgens wordt door middel massagegrepen in of van het bindweefsel (er wordt zowel met oppervlakkige als diepe technieken gewerkt) de doorbloeding geactiveerd, de aanmaak van collageen en elastinevezels gestimuleerd en de kwaliteit van het weefsel sterk verbeterd. Afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld. De grepen kunnen (in zithouding) op de rug worden uitgevoerd maar behandeling (liggend) van armen, benen, romp of gezicht is ook mogelijk.

Na afloop zal het rugonderzoek worden herhaald om te controleren of het gewenste effect bereikt is. De bindweefseltechniek kan eenmalig worden toegepast om onderliggende probleemzones aan het licht te brengen maar kan ook periodiek worden gegeven om, preventief, latent aanwezige stoornissen te nivelleren.

Afhankelijk van het doel van de bindweefselmassage duurt deze 30- 60 minuten per keer en wordt in principe in kuurverband gegeven met een frequentie van 2-3 keer per week. Na 12 tot 15 behandelingen moet een pauze van minimaal 4 weken worden ingelast om prikkelgewenning te voorkomen (adaptie) Vanwege de zeer sterke prikkeling op het zenuwstelsel verdient het aanbeveling om na een behandeling enige tijd te rusten.

 

* Er is ook specifieke bindweefselmassage van het gelaat mogelijk, deze wordt niet voorafgegaan door een bindweefselonderzoek op de rug en wordt mweestal gegeven in combinatie met een gezichtsbehandeling.