Klik hier voor de prijslijst

Klassieke massage     

                               
  
Voor wie is klassieke (ontspannings-)massage bedoeld?

Last van een uitgeblust of vermoeid gevoel? Druk, stress? Verkrampte of pijnlijke spieren na een zware werkweek of sportinspanning? Dan kan een massage verlichting brengen. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.
 

Wat is het verschil met sportmassage?

Het verschil tussen klassieke (ontspannings-) massage en sportmassage is niet zo groot. De handgrepen zijn in grote lijnen hetzelfde maar de intentie verschilt. Door het masseren zullen de bloedvaten verwijden en de celstofwisseling geactiveerd. De circulatie verbeterd en afvalstoffen zullen sneller worden afgevoerd. Bij klassieke massage kan het zijn dat er niet richting het hart maar juist de andere kant op gewerkt wordt. Het accent ligt bij klassieke massage vooral op het ontspannende effect en bij sportmassage meer op het losmaken van verklevingen en het afvoeren van afvalstoffen. Bij beide kan sprake zijn van een deel- of volledige massage.

Wat zijn de meest toegepaste technieken bij massage?


· Strijkingen (effleurages): Met de vlakke hand of delen van de hand wordt over de huid gestreken. Meestal wordt gebruik gemaakt van massageolie om de wrijving te verminderen. Een effleurage verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variëren in tempo en intensiteit kunnen effleurages zowel activerend dan wel ontspannend werken.

· Knedingen (petrissages): De spieren worden als het ware uitgeknepen door knedende en drukkende bewegingen. Dit gebeurt zonder olie. Ook hier kan de intensiteit variëren van zeer voorzichtig tot fors. Ook petrissages verbeteren de circulatie en de plaatselijke stofwisseling maar maken vooral vastzittende afvalstoffen los waardoor deze sneller afgevoerd kunnen worden. Spieren herstellen zich hierdoor gemakkelijker en eventuele spierpijn kan verminderen of zelfs voorkomen worden.

· Fricties: een handgreep waarbij plaatselijk gewerkt wordt met een constante druk teneinde verklevingen los te maken en pijnvermindering te bevorderen. Wordt vooral toegepast op verhardingen in het spierverloop en bij gewrichten.

· Bot- of beenverschuiven is een techniek die alleen aan de handen en voeten toegepast wordt. Door de rek op de spiertjes tussen middenhands/voetsbeentjes wordt de circulatie ter plaatse verbeterd en treedt ontspanning op.

· Tapotements (kloppingen), vibraties, schuddingen en huidhandgrepen worden doorgaans aan het einde van een massage toegepast om het behandelde weefsel te ontspannen of juist te activeren. Huidhandgrepen hebben tot doel eventuele huidverklevingen los te maken.
 
Welke technieken worden toegepast is sterk afhankelijk van het beoogde doel: ontspanning,activering, blessurebehandeling etc.