Wat is er zo bijzonder aan stoelmassage?

Stoelmassage is een verkwikkende drukpuntmassage, afgeleid van de traditionele Japanse acupressuur technieken (Shiatsu). Op een ergonomisch ontwikkelde stoel word het hele lichaam door de kleding heen gemasseerd. Dit en de gemakkelijk verplaatsbare stoel maakt het mogelijk om de massage op locatie toe te passen. Op de werkplek in kantoren, ziekenhuizen of winkels, tijdens evenementen zoals beurzen en markten etc.
 
Wanneer bij een behandeling in de praktijk rug-, nek- en schoudermassage gewenst is wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van de massagestoel. Uiteraard wordt dan de bovenkleding wel uitgedaan en is het rug en schoudergebied in een relatief korte tijd goed en zeer intensief te behandelen terwijl de cliënt in een prettige houding zit.

Wat wordt er gemasseerd?
 
In tegenstelling tot bij de meeste stoelmasseurs worden bij de door Studio Roschar gehanteerde techniek niet alleen hoofd, nek, schouders, en rug,  maar ook de armen, handen én benen gemasseerd. Juist in een tijd waarin men meestal erg met het hoofd bezig is kan zo’n algehele stoelmassage het lichaam weer in balans brengen.

Hoe lang duurt een stoelmassage?
 
Een standaard stoelmassage duurt 20 tot 30 minuten waarbij via vele acupressuurpunten impulsen naar de corresponderende organen of weefsels in het lichaam worden gegeven. Het is geschikt voor bijna iedereen, meldt het wel even als u zwanger bent of dat probeert te worden. De massagebehandeling wordt dan aangepast.

Moet je na een stoelmassage nog iets speciaals doen?
 
Zoals na elke massage is het verstandig achteraf wat extra te drinken. Hierdoor worden de nieren geholpen de afvalstoffen die vrij komen af te voeren. Blijven afvalstoffen door te weinig drinken in het lichaam, dan kan dat hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken.

U kunt natuurlijk een stoelmassage boeken in de praktijk aan de Kruitmolen. Heeft u interesse voor minimaal 1 dagdeel stoelmassage op locatie? Klik dan hier voor informatie over de mogelijkheden.