Een egale teint laat je stralen! Rimpels, droogtelijntjes maar ook pigmentvlekken zorgen voor een huid die er ouder uitziet. Een regelmatige, egale teint oogt frisser, energieker en jonger. De Blanchesse lijn van Henriëtte Faroche is gericht op anti-ageing en op het verminderen en voorkomen van pigmentvlekken.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

 
UV-stralen uit zonlicht zetten de pigmentcellen in de huid aan tot de aanmaak van melanine, met een egale bruine teint als gevolg. Door de productie van melanine beschermt de huid zich tegen UV straling. Als dit proces verstoord raakt door bijvoorbeeld vrije radicalen, hormonale invloeden (zwangerschap, overgang, anticonceptiepil), het slikken van bepaalde medicijnen, stress, een huidtrauma (littekens, wondjes, acne) of fotosensibele (lichtgevoelige) crèmes, kunnen plaatselijke ophopingen van pigment ontstaan: pigmentvlekken!

Pigmentvlekken worden dus gevormd doordat de huid onder invloed van zon plaatselijk te veel pigment aanmaakt. Vooral plekken die veel zon hebben gehad, zoals gezicht, hals en handen, zijn gevoelig voor pigmentvlekken. Hoe vaker de huid wordt blootgesteld aan UV-straling hoe meer pigmentvlekken er kunnen ontstaan. Pigmentvlekken worden vaak pas op latere leeftijd zichtbaar (hoe ouder de huid, hoe meer blootstelling aan UV straling) en worden daarom vaak onterecht ouderdomsvlekken genoemd.

Lees hier meer over het ontstaan en onderscheid tussen de verschillende pigmentvlekken

Blanchesse whitening assortiment

 
Het resultaat van de behandeling van pigmentvlekken hangt dus sterk af van de aard van de vlek. De producten uit de Blanchesse lijn zijn inzetbaar ter behandeling van pigmentvlekken en om de vorming van nieuwe vlekken te voorkomen. Daarnaast zal de huid in totaliteit verhelderd worden. Dit zorgt voor een frisser, jonger uitziend gelaat.

Blanchesse salonbehandelingen

 
Naast diverse producten voor thuisgebruik biedt Henriette Faroche met de Blanchesse lijn ook 2 professionele salonbehandelingen aan. De behandelingen kunnen afgewisseld worden met elkaar of afzonderlijk van elkaar worden ingezet, vraag uw schoonheidsspecialiste om advies.