HUIDVERZORGING THUIS

De huid is, met een gemiddeld gewicht van enkele kilo’s, ons grootste orgaan. Ze houdt onze lichaamstemperatuur op peil, biedt bescherming tegen schadelijke stoffen, uitdroging, straling en bacteriën. Er vindt opslag van reservevoedsel plaats en het onderhuids bindweefsel dient als stootkussen. Tevens functioneert de huid als tastorgaan. Omdat de huid veel te lijden heeft van o.a. zonlicht, luchtvervuiling, airconditioning etc. moet de huid goed verzorgd worden. Zeker de gezichtshuid staat altijd bloot aan negatieve invloeden van buitenaf en heeft daarom extra aandacht nodig.

Bij een bezoek aan de schoonheidsspecialist wordt u behandeld met producten die zijn afgestemd op uw huidtype en op wat uw huid op dat moment het meest nodig heeft. Om de doeltreffendheid van de behandeling te intensiveren en uw huid optimaal te verzorgen is het aan te bevelen ook thuis de juiste behandeling voort te zetten, hieronder een tips en een overzicht van de verschillende onderdelen van de thuisbehandeling.

Studio Roschar Cosmetics heeft alle producten die nodig zijn voor een optimale verzorging. Wanneer u twijfelt over de voor uw huid meest geschikte producten raadpleeg dan uw schoonheidsspecialist of bel voor een afspraak met Studio Roschar Cosmetics; 020 496 7308

ELKE OCHTEND
 
Omdat ’s morgens geen make-up hoeft worden te verwijderd kan worden volstaan met een washgel. U brengt deze met kleine ronddraaiende bewegingen aan en neemt het af met (lauw) water uit de kraan of met een washand.
 
De huid is, net andere organen, vooral actief wanneer het lichaam in rust is. Daarom is voor de dag een beschermende dagcrème afdoende. Een oog-, lip- en/of halscrème kan natuurlijk ook maar vanwege de geringe opnamecapaciteit overdag is dit niet noodzakelijk.
 
ELKE AVOND
 
Start altijd met de reiniging van de ogen; de ooghuid is erg gevoelig maar met een oogmake-up remover kunt u zelfs waterproofmascara verwijderen zonder wrijven of irritatie. Gebruik daarna wel altijd nog een milk of washgel om de vette en bevuilde remover te verwijderen anders verstopt deze de tere ooghuid!
 
Kleurcosmetica wordt vervaardigd op basis van minerale oliën die alleen met een milk goed zijn te verwijderen. Wanneer u geen make-up heeft gebruikt kan worden volstaan met een washgel. De restanten verwijderen met lauw water (sponsjes, washandje of gewoon een plens). Lotion of tonic is niet bedoeld om te reinigen maar om de restanten van de milk of washgel verwijderen en tevens de pH-waarde van uw huid weer in balans te brengen. Gebruik altijd een bij de milk passende lotion of tonic en gebruik deze met behulp van (vochtige) wattenpads.

Crème en aanvullende verzorgingsproducten verdeelt u altijd eerst over uw vingertoppen zodat u ze daarna gemakkelijk over uw gezicht en hals kunt verspreiden. Strijk vervolgens met zachte bewegingen vanuit het midden naar de buitenkant om het product te verdelen, vergeet niet ook de neus en slapen.
 
Oogcrème gebruikt u zo; doe een beetje oogcréme op het topje van uw middelvinger en verdeel tussen beide middelvingertopjes. Verdeel de crème dan met stipjes rondom de ogen en klop zachtjes in. De crème trekt vanzelf richting de wimperrandjes zodat u daar niet te dichtbij hoeft te komen bij het aanbrengen, zo voorkomt u ook dat er crème in uw ogen terechtkomt. Oogcrème bevat altijd een stof die het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeterd. Wanneer u te royaal bent zult u het ontstaan van vochtwallen in de hand werken dus wees zuinig met oogcrème!
 
Eventueel kan ook, dagelijks, een lip en/of halscrème worden aangebracht.
 
WEKELIJKS  1, 2 of 3x afhankelijk van huidtype:

Dieptereiniging
Een scrub, peeling of lysing dienen om dode huidcellen te verwijderen. Het huidbeeld wordt gladder en frisser en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Ook verminderd de kans op het ontstaan van meeëters. Pas een scrub, peeling of lysing bij voorkeur toe tijdens of na douche of bad omdat de dode huidcellen door de warmte verweken en makkelijker te verwijderen zijn. Aanbrengen met de vingertoppen en gedurende enkele minuten in kleine ronddraaiende bewegingen zachtjes masseren. Te agressief scrubben kan de huid beschadigen dus kies liever een fijne dan grove korrel en gebruik geen lichaamscrub voor het gezicht. Kies bij acne voor een peelingcrème en gebruik voor een erg gevoelige huid een lysing.

Eventueel kan bij het aanbrengen en uitwerken een gezichtsborsteltje of peelingsponsjes worden gebruikt (niet bij acne!). De tere huid rondom de ogen en de mond vermijden. De zones op kin, voorhoofd en neus juist extra aandacht geven. Na het afspoelen altijd lotion of tonic toepassen om de laatste restjes te verwijderen en de zuurgraad van de huid te herstellen. U kunt dit afhankelijk van uw huidtype 1 tot 3 x per week doen. Laat u hiervoor adviseren door uw schoonheidsspecialiste.
 
Extra verzorging
Naast speciale cremes voor dagelijks gebruik rondom de ogen, de lippen en het decolleté zijn er ampullen, concentraten en andere aanvullende verzorgingsproducten. Deze dienen altijd op een goed gereinigde en droge huid te worden aangebracht en te worden afgesloten met een passende crème. De opname van de werkstoffen wordt zeer bevorderd wanneer de huid warm is bij het opbrengen. Omdat de huid, net als al uw andere organen, vooral ’s nachts aan het werk gaat, is het beste moment van toepassing vlak voor het slapen gaan.
 
Ampullen breekt u open met behulp van een tissue waarna u de inhoud in uw handpalm giet. Vervolgens met de handen over het gezicht, hals en eventueel ook decolleté verdelen en uitwerken. Een ampul kan onder een masker worden toegepast maar ook afsluiten met een creme is mogelijk.
 
Een concentraat is een oppepper en geeft extra voeding en verzorging aan de huid.  Een concentraat is de moderne vervanging van het masker. U kunt een concentraat 1 tot 3 maal per week gebruiken. Na de reiniging aanbrengen en licht inmasseren afsluiten met een passende crème.
 
Gebruikt u toch liever een masker dan kunt u dit met uw vingers verdelen maar met een maskerkwastje werkt u zorgvuldiger en zuiniger. Vermijd ook nu de huid rondom de ogen en mond, de hals kunt u wel meenemen. Een masker is alleen werkzaam als de poriën openstaan, dus na een bad, douche of warm water via kraan of kompres! Op een zojuist gescrubde huid is het effect helemaal optimaal. Ook rust nemen tijdens het masker versterkt de werking; bij een actief lichaam richt de zuurstofvoorziening en daarmee de celstofwisseling zich immers vooral op de spieren! Na het afnemen altijd een lotion of tonic gebruiken om de laatste restjes te verwijderen en de pH-waarde te herstellen.
 
KUREN

Het kan zijn dat uw huid na bijvoorbeeld een zonvakantie, ziekenhuisopname of andere bijzondere omstandigheden extra verzorging nodig heeft. U kunt dan een 20-daagse concentraatkuur volgen. U brengt dan dagelijks na de reiniging een passend concentraat aan onder de crème. De plantenextracten, bestaande uit 100% essentiële oliën, kunnen tot diep in de verschillende huidlagen doordringen waarmee kan worden ingespeeld op een specifiek huidprobleem.
 
Een tijdelijk huidprobleem aanpakken is ook mogelijk met een 6-daagse ampullenkuur. Ampullen zijn pure extracten met zéér waardevolle ingrediënten en verkrijgbaar in diverse variëteiten. Het zijn ware oppeppers voor de vale en door allerlei oorzaken ondervoede huid. U brengt de ampul aan op de gereinigde huid voor de crème.
 
TOT SLOT

Uw huid moet altijd wennen aan een nieuw product. Wissel daarom niet te vaak en gun uw huid tijd om zich op de gekozen verzorging aan te passen. Het is mogelijk dat de eventuele klachten in eerste instantie lijken te verergeren. Pas wanneer er na ongeveer drie weken nog steeds geen verbetering is opgetreden is het raadzaam om in overleg met de schoonheidsspecialist het gebruik aan te passen. Natuurlijk stopt u wel direct wanneer de aard van de klachten dat vereist (hevige jeuk, branderigheid, uitslag).
 
Gebruik bij potjes altijd een spateltje (of wattenstaafje) om het product uit te nemen. Zo blijft uw crème veel langer goed en van hoge kwaliteit. Een stugge crème is makkelijker te verdelen wanneer u deze eerst even warm wrijft tussen uw vingertoppen.
 
Overdag heeft uw huid vooral behoefte aan bescherming. Alle crèmes op deze site voldoen hier volledig aan en bevatten een zonnefilter.  Alle Henriëtte Faroche en Courtin crèmes zijn 24-h.créme’s. Tyro en JPR hebben ook aparte dag- en nachtcrèmes. Overdag een lichte en voor de nacht een rijkere crème gebruiken kan overigens helemaal geen kwaad, een kwestie van voorkeur. Ook het wisselen van crème met bijvoorbeeld de wisseling van het seizoen is iets dat veel mensen prettig vinden en voorkomt bovendien overvoering en gewenning van de huid. Doe dit wisselen hooguit 2x per jaar. Bent u heel tevreden met uw crème dan kunt u natuurlijk ook jarenlang dezelfde gebruiken!