Begin altijd op een schone huid. Het gebruik van een 
dagcrème onder de make-up is verplicht!

Basis
Een goede basis geeft de beste houdbaarheid van uw make-up en laat de kleuren optimaal uitkomen. De basis is echt niet bedoeld om uw huidskleur aan te passen maar om deze egaal te maken. Laat de dagcréme eerst 10 minuten intrekken voor u de foundation aanbrengt. Als u ook deze enkele minuutjes geeft voor u verder gaat  voorkomt u ten eerste een vlekkerig resultaat maar u verlengt vooral de houdbaarheid van uw make-up!

Foundation
De kleur van de foundation mag maximaal één tint afwijken van de eigen huidskleur, dit om het zogenaamde ’maskereffect’ te voorkomen. Om een wat vale huidskleur iets op te frissen kiest u een kleur met een roze ondertoon. Om een huid met veel rood te temperen kiest u juist voor een beige tint.  Er zijn diverse soorten en vele tinten basismake-up zodat er altijd een voor uw huidskleur en huidtype passende foundation is. De foundation met de vingers of een sponsje op het gezicht aanbrengen, werk met kleine hoeveelheden tegelijk en "nat in nat". Niet eerst stipjes verdelen omdat door het indrogen dan kleurverschillen ontstaan. De kaaklijn en
1 centimeter vanaf de haarlijn vrijlaten, deze later uitwerken. Vergeet de oogleden en lippen niet, met een goede basis houdt u make-up niet alleen langer, ze komt ook beter uit en eventuele correcties zijn makkelijker toe te passen. Breng de foundation nooit in de hals aan, dat gaat zich ophopen in de halsplooien. Bij een snelle of dagmake-up kan de foundation ook worden vervangen door een gekleurde dagcrème.


Concealer

Een goed aangebrachte foundation laat veel oneffenheden al verdwijnen. Breng daarom eerst de foudation aan en camoufleer dan alleen nog wat nodig is. Gebruik om te camoufleren, corrigeren of accentueren vaste of vloeibare concealer (dit zijn foundations met een zeer hoog pigmentgehalte). Lichte kleuren maken groter en halen delen naar voren, donkere kleuren maken kleiner en laten delen terugvallen. Camoufleer wallen onder de ogen daarom juist met een iets donkerder tint, een lichtere kleur maakt ze nog opvallender! Breng voor het camoufleren van rode vlekjes een concealer in de kleur van de foundation aan en werk die met de vingers uit. Met lichte kleuren kunnen highlights worden aangebracht, bijvoorbeeld op de jukbeenderen, neus of vlak onder de wenkbrauwen. Camouflagecreme is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Groen wordt gebruikt om rode vlekje weg te werken, met lila haalt u een vale en/bleke huidskleur op en de gele tint kan worden toegepast om donkere kringen weg te werken.

Poeder
Poeder is een must, ook wanneer er geen foundation of getinte dagcrème is aangebracht.  Een goede (en goed opgebrachte!) poeder valt niet op, het valt pas op als het niet gebruikt is! Poeder zorgt voor een mooie matte en egale huid, het corrigeert kleine oneffenheden en is onmisbaar voor de houdbaarheid van de daar overheen aangebrachte make-up. Een effen poeder maakt u gezicht "vlak", perfect als u daarna nog oog- en lipmake-up aanbrengt maar bij een snelle of dagmake-up is
Terracotta poeder erg handig; het maakt een gezicht levendig. Poeder wordt onder invloed van de natuurlijke huidafscheiding altijd iets donkerder van kleur.  Kies daarom voor een lichtere tint dan uw eigen huidskleur. Een donkerder kleur wordt op de huid donkerder en geeft al snel een maskereffect. 

De poeder met een grote kwast opnemen - een doos met doseerdeksel is erg praktisch - en in de kwast laten zakken door met de steel op de hand of een tafel te tikken. De poeder is zo beter te verdelen omdat er een voorraadje in de kwast zit. Afkloppen is zonde omdat er dan onnodig gemorst wordt. De poeder over het gezicht verdelen, dan tegen de haren instrijken (dit bevordert de houdbaarheid) en dan weer met de groeirichting mee uitstrijken, wees zuinig, zeker bij een wat oudere huid, Minder is Meer!. Een beetje goudpoeder hoog op de jukbeenderen en het decolleté geeft extra cachet aan een feest make-up!