Een mond om te zoenen in 5 stappen

Niet alleen naar mooi opgemaakte ogen wordt graag gekeken. Ook een verzorgd opgemaakte mond vergroot je aantrekkingskracht. En denk nu maar niet dat een vluchtig streepje lippenstift volstaat!

1.     Neem bij het aanbrengen van de foundation en/of poeder ook de lippen mee. Zo is corrigeren gemakkelijker en is de lipmake-up veel langer houdbaar!

2.     Kies een lippenpotlood in de kleur van de mond of de lipstick. Het lijntje mag in het eindresultaat niet te zien zijn! Het dienst om de lipstick goed strak te kunnen aanbrengen én om te voorkomen dat deze uitloopt.

3.     Begin met de bovenlip. Wanneer je een volle bovenlip hebt, dan kan je gewoon de natuurlijke lijn van je mond volgen. Heb je een dunne bovenlip, volg dan de contouren van het ’v-tje’ in het midden van je bovenlip en maak de bogen vanuit het ’v-tje’ richting je mondhoeken net iets ronder dan de natuurlijke liplijn. Kleur de bovenlip in met het lippenpotlood. Trek het liplijntje goed door tot in de mondhoeken (die worden vaak vergeten!). Dat kan je het beste doen terwijl je met gesloten mond glimlacht.. Wanneer je onderlip dun is, dan kan je die voller laten lijken door vanaf de mondhoeken richting het midden (met een penseeltje) een beetje camouflagestick aan te brengen. In het midden lijkt de onderlip dan voller. Kleur ook je onderlip in met het lippotlood.

4.     Breng, bij voorkeur met een penseeltje, gekleurde gloss of lippenstift aan.

5.     Steek  ter voorkoming van lipstick op de tanden even een vingertop tussen de licht geopende lippen, sluit de lippen en trek de vinger weer naar buiten (vinger wel even schoonmaken natuurlijk!)

Tips

·         We zijn vaak geneigd om na het aanbrengen van gloss of lippenstift de lippen stevig op elkaar te persen en ze samen te knijpen. Probeer dat niet te doen, want telkens gaat er iets van de gloss verloren en bovendien eventueel wordt overtollig materiaal  zo gemakkelijk buiten de lijntjes gedrukt.

·         Zijn de ogen donker opgemaakt, hou de lippen dan natuurlijk met zachtroze of zachte koraaloranje tinten.

·         Zijn de ogen licht opgemaakt, dan mag de mond iets meer hebben: rozerood of een zachtrode gloss.

·         Breng vóór het aanbrengen van de lippenstift een vleugje foundation of poeder op de lippen aan en vul, na het trekken van liplijn, de lippen met lippenstift in

·         Hoe meer lippenstift je aanbrengt, hoe eerder die uitloopt: gebruik liever een penseeltje om de hoeveelheid goed te doseren.

·         Donkere lippenstift doet de lippen smaller lijken. Voor een voller effect gebruik je een rozerode lippenstift met een vleeskleurige ondertoon.

·         Verzorg de lippen goed: gebruik een altijd een lipbalm, bij voorkeur met een SPF 6 factor, ter bescherming.

·         Toch schrale lippen? Dagelijks met de tandenborstel ook de lippen "scrubben"doet losse velletjes snel verdwijnen en stimuleert de doorbloeding.