Zachte handen

Breng een handcréme ’s avonds aan dan kan deze de hele nacht intrekken. Hebben uw handen een flinke oppepper nodig doe dan een beetje suiker in uw handen en doe er een paar druppels Precious Proteïn Oil bij. Als u de handen hiermee scrubt worden ze weer heerlijk zacht en zullen kloofjes snel verdwijnen. Na het afspoelen met lauw water een handcréme aanbrengen. Wanneer u deze flink dik aanbrengt en er met een paar dunne handschoentjes overheen een nachtje mee slaapt wordt u met heerlijk zachte handen wakker. Voor een echte verwenbehandeling boekt u een Spamanicure bij Studio Roschar.

De mooiste lengte

Vijlen gaat het best op harde nagels dus neem niet eerst een bad of douche, dat is vragen om gespleten vingernagels! Teennagels zijn een stuk harder, deze mag u wel knippen (met een knippertje, geen schaartje) en juist wel na een bad of douche want dan zijn ze op hun zachtst en het best te behandelen. Vijl bij voorkeur met een stevige kartonnen vijl, bijv. de White Tiger van Ez-flow. U kiest de lengte en vorm die u het mooiste vindt maar zorg wel dat alle nagels dezelfde lengte en symetrische vorm hebben (vanaf de palmzijde kunt u dit goed beoordelen). Beter iets korter en allemaal gelijk dan ongelijke lengtes, dat staat heel lelijk! Het meest natuurlijk is de vorm van de vrije rand, de lijn tussen het rose en wit, aanhouden.

Lakken

Maak na het manicuren en voor het lakken uw nagels goed vetvrij, u kunt hiervoor een nagellakremover gebruiken. Breng eerst een laagje basecaot aan, deze beschermt uw natuurlijke nagel tegen verkleuren en een goede basecoat zorgen voor een uitstekende hechting. In plaats van gewone basecoat kunt u ook een versterkende of blanke lak gebruiken. Uw vrije uiteinde kunt u witter maken met behulp van een nagelpotlood. 

Breng liever 2 of zelfs 3 dunne lagen aan dan één dikke, de lak droogt beter en is minder kwetsbaar voor beschadigingen. Lak op de kopzijde laat uw nagels langer lijken en maakt uw lak beter houdbaar. Laat wel op de nagel zelf rondom een klein randje vrij, lak in de nagelriemen is echt heel lelijk! Om uw nagels nog langer te laten lijken kunt u de witrand aan de zijkanten iets groter laten. Kleine vergissingen of rafeltjes haalt u gemakkelijk weg met een klein beetje remover op een heel klein plukje watten dat u op een puntje van een sate-prikkertje draait. Erg handig is ook de speciale removerpen.

Een French Manicure kan met witte en transparant of lichtrose lak maar experimenteren kan ook! Gebruik sjablonen om het aanbrengen van een witte of contrastkleur gemakkelijker te maken.

Na het aanbrengen van het gewenste kleurtje brengt u een topcoat aan. Een goede topcoat beschermt niet alleen maar maakt de kleurlaag ook iets taaier waardoor de nagellak veel langer houdbaar is.

Als de bovenlaag droog lijkt is de lak nog enige tijd erg kwetsbaar. Uitharden kan iets versneld worden door de handen onder koud water te houden, wees erg voorzichtig met afdrogen! Mits de lak nog niet volledig is uitgehard kan een kleine beschadiging met een druppeltje vocht voorzichtig weer glad gestreken worden!

Extra’s

Wilt u uw nagels extra versieren met een streepje of tekening, een decalplaatje, veertje, steentje of ander sierraad, doe dit dan voor het aanbrengen van de topcoat.