Oogschaduw

Met het gebruik van twee of drie tinten kunnen mooie effecten bereikt worden. Vermijd scherpe lijnen, laat de oogschaduw mooi in elkaar overvloeien. Gebruik de basiskleur over het gehele ooglid tot boven de arcadeboog. Geef met een donkerder tint een accent in de buitenhoek, in de arcadeboog en eventueel langs een deel van de onderwimperrand. Met een lichtere tint accenten aanbrengen vlak onder de wenkbrauw, in de binnenooghoek of in het midden van het ooglid recht boven de pupil. Wanneer dit laatste met een stipje goudpoeder wordt gedaan, geeft dat een extra feestelijke blik! Op een rijpere huid is het beter geen paarlmoerkleuren te gebruiken omdat deze vaak diep in de lijntjes gaan zitten. Klik hier voor corrigerende tips. 

Eyeliner
Het doel van eyeliner is het voller laten lijken van de wimpers. De eyeliner wordt zo dicht mogelijk tegen de wimperrand geplaatst. Een dikke zwarte lijn, soms zelfs naast de wimperrand getrokken, kan daarom echt niet.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
• vochtig gemaakte
poederoogschaduw
oogpotlood (gewoon of automatisch)
• 
vloeibare eyeliner.

Een goede poederoogschaduw kan vochtig als eyeliner worden opgebracht en geeft een zacht effect. Met oogpotlood of met vloeibare eyeliner kunnen steviger lijnen worden getekend.  De kleur kan neutraal, passend of juist contrasterend zijn. Oogschaduw en oogpotlood laten zich mooi uitwerken. Vloeibare eyeliner is vrij hard, maar kan wel erg mooi staan, vooral bij een feestmake-up. Om de harde lijn te verminderen kan ook eerst de eyeliner worden aangebracht en pas daarna de oogschaduw. De bovenwimperrand mag in zijn geheel gevolgd worden, de onderwimperrand voor maximaal 1/3  Wanneer het oog groter moet lijken ook in de bovenwimperrand slechts 1/3 (de buitenooghoek) accentueren.

Mascara
Donkere types kunnen overdag gerust zwarte mascara gebruiken maar bij blonde en rossige mensen is zwart soms te hard Gebruik zeker overdag dan liever bruin. Blauwe mascara maakt al gauw een clowneske indruk dus gebruik dat alleen als de overige make-up ook uitbundig is. 

Breng de mascara eerst op de bovenkant van de bovenwimpers op, dan op de onderzijde van de bovenwimpers. Van de onderwimpers worden alleen de haartjes in de buitenooghoek gekleurd. Bij een feestmake-up of een Shirley-Temple-look mag de hele onderwimperrand worden aangezet. Breng liever twee dunne lagen aan dan één dikke in verband met klonteren. Laat tussendoor wel even drogen. Met een wenkbrauwsetje kunnen de haartjes weer in model worden gebracht. Na het aanbrengen van de mascara kunt u met een (verwarmde) wimpertang een prachtige krul in uw wimpers aanbrengen. Wilt u niet meer zonder deze "eye-opener" laat dan een wimperpermanent aanbrengen bij de schoonheidsspecialist!

Wenkbrauwmake-up
De wenkbrauwen zijn in hoge mate verantwoordelijk voor de gezichtsuitdrukking, wees dan ook voorzichtig met epileren! U kunt dit professioneel laten doen door de schoonheidsspecialiste. Wilt u het, daarna, zelf bijhouden; haal alleen de losse haartjes aan de onderzijde en tussen de wenkbrauwen weg en laat de natuurlijk vorm zo veel mogelijk intact, smalle streepjes zijn uit! De wenkbrauwen worden in model gebracht met een wenkbrauwsetje. Eerst alle haartjes omhoog borstelen, daarna met het kammetje aan de bovenzijde vanuit de het midden naar buiten wordt gestreken. Indien gewenst kunnen de haartjes met een scherp wenkbrauwpotlood in een passende kleur worden bijgetekend. Voor een zacht en vol effect kan ook een passende kleurpoeder worden gebruikt bijvoorbeeld van Jana. Met de meegeleverde sjablonen is het heel simpel om twee gelijke en goed gemodelleerde wenkbrauwen aan te brengen. Ook een oude bruine mascara kan goed diensten bewijzen bij het opmaken van de wenkbrauwen. Om de wenkbrauwen gedurende de hele dag op hun plek te houden kunt u een klein beetje haarlak op het borsteltje spuiten voordat u met modelleren begint. Nog makkelijker bij het in toom houden van weerbarstige wenkbrauwen is een speciale wenkbrauwgel (Make-up Studio)

Voor alle oogmake-up producten klikt u hier.