Tijdens de opleiding krijg je informatie over veel verschillende merken. Het is belangrijk dat je uteindelijk iets kiest waar jij je goed bij voelt en dat aansluit bij de wensen van je toekomstige klanten.

 

Oriënteer je daarom goed en ga zeker naar Beautybeurs voor de schoonheidsbranche die jaarlijks in april en september in de jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt. Mogelijk krijg je via je opleidingsinstituut reductiekaarten. Allerlei merken zijn daar vertegenwoordigd zodat je goed kunt vergelijken.

Kijk niet alleen naar assortiment, het uiterlijk van zowel producten als de verpakkingen, de prijzen maar ook naar de inhoudsmaten en, niet onbelangrijk, de minimale bestellingen die je moet doen. Sommige merken stellen eisen aan de vestigingslocatie. Het is fijn als je leverancier ondersteuning geeft; je op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen en bijvoorbeeld bijscholingen etc. kan verzorgen. Soms is het handig om meer dan één merk te kiezen, bijvoorbeeld een voordelig en een luxer merk. Of een basismerk en iets voor probleemhuiden. Ook als je ook pedicure of nagelstyling gaat doen kies je daar een passend merk voor. Hoewel kiezen voor verschillende leveranciers voordelen kan hebben, kan een grotere onderneming die meerdere merken en/of een groot assortiment levert, zeker voor een starter, handig zijn om de kosten voor verzendingen beperkt te houden. Alles komt dan immers bij 1 leverancier vandaan en soms zijn kortingen te bedingen bij een zekere jaarafname. 

Denk eraan dat je bij veel leveranciers pas producten kunt kopen als je een inschrijving van de KvK hebt, een installatiepakket afneemt, een inscholing volgt en regelmatig grotere bestellingen doet. Wil je, voorlopig starten (zonder KvK nummer of het bestellen van grote hoeveelheden) dan ben je natuurlijk van harte welkom om dat via deze site te doen. Wij kunnen starters, na overleg, een korting geven op de prijzen van alle op de website voorkomende artikelen.  
 

In elk geval veel succes met je loopbaan in dit mooie vak!